Posted by FunBlog Categories: Etichete:
Image and video hosting by TinyPic

Nu sunt deloc sigur cand am scanat ceva ultima oara si, ca sa fiu sincer, nici nu-mi prea aduc aminte sa fi avut vreodata absoluta nevoie de un scanner, asa ca simpla descoperire a faptului ca exista scannere portabile a fost chiar interesanta. Bine, nu vorbesc aici de acele gadgeturi de forma unui stilou pe care agentii secreti le folosesc pentru a scana documentele ultra secrete din vreun seif, si pe care le stim cu totii, nu? Este vorba de un scanner portabil care se ataseaza unui calculator la fel de portabil si pe care un lucrator mobil, spre exemplu un reprezentant de vanzari, il poate folosi intr-o deplasare pentru a trimite rapid firmei-mama o copie a unui contract semnat sau mai stiu eu ce alt tip de document.

Stiu, suna ca un instrument de business care se preteaza unor munci destul de specializate si chiar asta si este, dar daca ti se intampla ca in activitatea ta zilnica sa ai nevoie la un moment dat de un scaner, poate pentru a copia un curs pentru facultate direct intr-un document editabil (ca altfel probabil ai nevoie doar de un banal xerox sau chiar si numai de o simpla camera de telefon) sau cine stie ce altceva, Canon ImageFORMULA P-150 iti va ridica mai mult decat o spranceana, pentru ca este cel mai compact scanner pe care l-am vazut pana acum (exista si mai compacte dar nu le-am vazut), iar performantele sale sunt comparabile cu ale unui asa numit flat-bed, care poate sa-ti ocupe o gramada spatiu pe birou.

In forma compactata, P-150 masoara doar 42 x 282 x 98 mm, si are un duplexer automat care poate fi incarcat cu pana la 20 de coli. Mai pe romaneste, aparatul poate scana pana la 20 de coli pe ambele fete simultan, iar incarcarea colilor se face automat, nu trebuie sa bagi tu colile, una cate una. Daca ai mai mult de 20 de coli, din driverul aparatului poti seta optiunea de colaj. Pentru viteze de scanare optime, va trebui sa te asiguri ca ai doua porturi USB libere, unul fiind folosit pentru transferul de date si celalalt pentru alimentare. Daca vei folosi ca alternativa un alimentator (in cutie vei gasi doua cabluri USB), atunci este suficient si un singur port USB. Daca folosesti un singur cablu USB, va merge, in functie si de ce putere de alimentare poate oferi respectivul port USB din calculator, dar viteza va scadea considerabil.

Formatul maxim pe care il poate scana este clasicul A4, iar paginile trec foarte lin prin mecanismul de scanare. Daca la un flat-bed ai o suprafata de sticla pe care asezi pagina si apoi o acoperi cu un capac, la acest scanner mecanismul seamana cu cel de feed de la o imprimanta. Dar nu apar blocaje de hartie ca la imprimante, desi, mai ales la rezolutii mici, viteza cu care se misca hartia prin tot mecanismul poate fi mult mai mare decat in cazul unor imprimante (bine, nu de-alea de mare productie, ci pentru utilizatorul de acasa).

Poti scana in doua moduri majore, in functie de tipul de instalare pe care l-ai ales. Daca alegi sa nu instalezi nimic pe calculator, poti folosi o versiune Lite a softului de scanare CaptureOn Touch, care va permite doar crearea de imagini ale documentelor scanate. Daca alegi sa instalezi softul pe calculator, vei obtine o versiune completa a CaptureOn Touch, cu unele programe aditionale: Nuance PaperPort 11 pentru managementul documentelor si recunoasterea optica a caracterelor (OCR), NewSoft Presto! BizCard 5 SE pentru scanarea si administrarea cartilor de vizita, precum si un driver combinat Twain si ISIS, care iti va permite sa scanezi direct din orice program care are inclusa functia scan. Va recomand varianta a doua, intrucat CaptureOn Touch Lite nu poate exporta datele scanate intr-un document PDF cautabil. Daca insa vrei un document Word sau de multe alte tipuri, poti folosi pentru scanare PaperPort 11, care iti ofera o multime de posibilitati de editare si exportare a rezultatului.Rezolutia maxima a lui P-150 este de 600 dpi, dar cea implicita este setata la 200 dpi, ceea ce este suficient pentru majoritatea documentelor obisnuite, daca nu te deranjeaza imagini un pic blurry. Scanarea unei coli A4 cu text si imagine in proportie egala, in regim duplex, a durat doar cateva secunde (in jur de 5) la o rezolutie de 200 dpi si sub un minut la 600 dpi, dar diferentele de calitate sunt notabile, asa ca, daca nu te grabesti, poti obtine o calitate excelenta a scanarii. Un compromis acceptabil ar fi setarea la 300 dpi care ofera rezultate satisfacatoare si din perspectiva calitatii, dar si din cea a vitezei.

Canon sustine ca P150 poate atinge o viteza de scanare de pana la 15 pagini pe minut (ppm), cee ce mi se pare plauzibil la o setare medie a rezolutiei, dar in practica cifrele pot varia in functie de rezolutia la care scanezi, daca o faci in regim duplex sau nu, sau in functie de proportiile dintre text si imagine. P150 nu este un scanner foto dedicat dar se descurca destul de bine cu imaginile. Daca insa vrei sa-ti digitalizezi vechia colectie de fotografii, ar fi mai bine sa folosesti un aparat specializat. Dar pentru nevoi de zi cu zi, de exemplu pentru fotografii care urmeaza sa fie postate pe un blog, calitatea oferita de P150 ar trebui sa te satisfaca destul de bine.

Nu stiu daca ai resimtit vreodata nevoia de a avea pe birou un scanner sau, mai mult de a putea purta asa ceva dupa tine peste tot. Eu unul marturisesc ca nu prea am avut nevoie pana acum in viata de un scanner si daca as fi avut probabil as fi optat pentru solutia unei multifunctionale, care sa-mi rezolve si alte probleme de imagine. Dar P150 imi place si chiar daca in continuare nu-mi pot imagina ce as putea avea nevoie sa scanez pe bune, nu de test, acest scanner sta foarte bine pe birou, unde nu ocupa deloc mult spatiu si nu arata rau deloc.aca ai parcurs aceste randuri din simpla curiozitate, pot sa-ti spun fara rezerve ca P150 este un gadget foarte interesant, careia ii vei gasi o utilizare fie si numai pentru ca iti stimuleaza suficient de mult imaginatia pentru a gasi ceva de scanat cu el. Daca insa chiar ai nevoie de un scanner, macar relativ des, daca nu zilnic, iti recomand fara ezitare aceasta masinarie, care se misca repede, ofera rezultate de calitate si este cat se poate de portabil. Cat despre pret, acesta se situeaza undeva in plaja 1.000 – 1.200 RON, asa ca va cam trebui sa ai realmente nevoie de el, avand in vedere ca flat-bed-uri mult mai performante costa doar o mica fractiune din banii astia. Profesionistii care umbla mult vor economisi timp si bani cu mersul pe la firma, utilizatorii SOHO (Small Office/Home Office) vor avea doar mai mult spatiu pe birou, ceea ce, in unele cazuri, poate fi chiar o mare problema.
sursa(playtech)

VN:F [1.9.6_1107]

No Response to "Canon ImageFORMULA"

Trimiteți un comentariu

Comentarii

eXTReMe Tracker
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Sponsors